Dooer 2017

Dooers 2017 och en titt på vår hemliga framtidsvision

Det faller sig inte naturligt för oss att blicka bakåt. Vi har för det mesta vår blick riktad framåt, mot framtiden och de möjligheter som finns att utforska där.

Med det sagt, nu i slutet av året tar vi oss en liten titt på vad som hände med Dooer under 2017, och en glimt av vad vi vill åstadkomma under 2018 och framåt. Och ja, till och med vår hemliga vision för Dooer.

Äntligen lanserade vi!

Vi började den här resan 2016 med visionen att revolutionera bokföringsbranschen och göra livet lättare för dig som företagare. Hur då? Genom att skapa en kombination av digital bokföringsbyrå och bokföringsprogram som sköter bokföringen nästan helt automatiskt åt dig.

Snabbare och säkrare bokföring, rappare redovisning, bättre service, Inget strul med papper — allt för att ta bort bokföring som distraktionsmoment så att du kan fokusera på din passion och driva ditt företag framåt.

Lite som vi visade i den här videon helt enkelt, om du missade den.

Våren 2017 gick Dooer från beta till officiellt lanserad produkt. Det var fantastiskt kul att äntligen få dela vår bokföringstjänst med en bredare publik än den grupp av betatestare som hjälpt oss förfina tjänsten under månader. (Kära betatestare, vi älskar er.)

Responsen har varit fantastisk och det är väldigt tacksamt att kunna hjälpa företagare över hela Sverige få mer tid över och lite mindre ångest för bokföringen. Det är så roligt att leverera något som gör människors liv lättare.

Inget av det här hade förstås varit möjligt om det inte vore för människorna bakom Dooer. Så låt oss prata lite om dem (ok, oss).

Ett kul och drivet drömteam

Ett företag är inte bättre än de människor som gör det faktiska jobbet (och ok, någon enstaka AI, vi diskriminerar inte). Därför vill vi innan vi går vidare i den här bloggposten först tacka alla ni som arbetar här på Dooer för er enorma insats under det gångna året. Tack för att ni fattar och tack för att ni har det driv ni har! ❤️ (Yay us!)

Så vad är det för några som ligger bakom Sveriges modernaste bokföringsbyrå? Jo, det är ett glatt gäng av entreprenörer, utvecklare, designers, affärsutvecklare, redovisningsekonomer, support-specialister, systemadministratörer, och fler därtill. Tillsammans bildar vi en unik mix, en härlig kittel av kokande kompetens.

Och vi växer. Dooer kommer bli ett stort företag. Vi började 2017 med 36 anställda, och i skrivande stund är vi 54. Under 2018 planerar vi att dubbla antalet anställda. Fler utvecklare, fler redovisningsekonomer, fler allt! (Nyfiken? Ta gärna en titt på våra lediga tjänster.)

Nu skulle vi kunna visa er en rad seriösa bilder på folk som sitter koncentrerat framför sina datorer och smattrar på sina tangentbord, eller står runt en whiteboard och nickar menande. Men vi tänkte att det är lite roligare att visa att vi inte bara jobbar hårt, utan även ser till att fira våra framgångar och milstolpar. Med de här människorna är det alltid ett nöje.

Vi har börjat vår resa, men är inte framme än

Dooer som bokföringstjänst är redan idag enormt prisvärd och användbar. Vi nöjer oss dock inte med det. Det här är bara de första stegen på en lång resa som kommer vara flera år. Det är hög takt som gäller och vi kommer inte ge oss förrän vi nått våra mål.

Under 2017 har vi bland annat:

  • Lanserat vår bokföringstjänst publikt (i våras!) efter en tid i beta.
  • Lanserat Dooers mobilapp, en central del i Dooers användarupplevelse.
  • Gjort all text i alla kvitton och dokument sökbar för våra kunder. “Vad kostade middagen på Restaurang X, och när var det nu igen?” är inte längre en fråga som tar mer än några sekunder att besvara.
  • Drastiskt ökat hur stor andel av uppladdade kvitton, fakturor och dokument som vi kan matcha, bokföra och hantera automagiskt.
  • Gjort enorma förbättringar av den interna mjukvara som våra redovisningsekonomer använder (människa och AI hand i hand, metaforiskt talat).
  • Skapat en ny, användarvänlig Inbox i Dooer-appen, platsen där du som kund får information och små uppgifter, som till exempel att godkänna synk med ditt bankkonto, godkänna löneutbetalningar, och så vidare.
  • Gjort så att du lätt kan bjuda in och lägga till anställda i Dooer-appen.
  • Gjort hanteringen av utlägg och återbetalning ännu enklare och snabbare (fota, ladda upp, godkänn, klart!).
  • Skapat standardrapporter som du själv kan generera. Varför vänta på en redovisningsekonom när du själv kan trycka på en knapp?
  • Och mycket mer, vissa saker som du sett, vissa bakom kulisserna.

Vi bekräftade även att ja, Dooer funkar i öknen. Så länge du har internet-uppkoppling. Inte så dumt med mobil bokföring! Testat och bekräftat under vår reklamfilmsinspelning utanför Los Angeles.

Mobil bokföring i öknen

Och 2018 då?

Vi har stora planer för det kommande året. Om varje år tar oss lika långt framåt som 2016 och 2017 gjort så kommer det att bli ett fantastiskt spännande 2018.

Vi har bland annat arbetat på ett flertal projekt som inte blivit officiellt släppta än, till exempel nya typer av rapporter som gör att du får mer nytta av din bokföringsdata, ett helt nytt system för smidig lönehantering i mobilen, och mer.

Nya rapporter på gång

Dessutom kommer vi arbeta ännu mer med användarupplevelsen som helhet, att leverera det där lilla extra och trimma in produkten.

Om du tänker på 2017 som året då Dooer lanserades så kommer 2018 bli året då Dooer verkligen växte upp och mognade.

Expansion till Västerås

Vi tror på lokalproduktion, och vi tror på Sverige. Det är vanligt att företag i vår bransch outsourcar stora delar av sin verksamhet till låglöneländer som Indien eller Vietnam, men vi sköter allt själva. Det är bara Dooer-personal som arbetar med tjänsten och din bokföring.

Dooers huvudkontor ligger mitt i centrala Stockholm. Vi älskar det, och vi älskar den här staden. Det är här vi utvecklat det mesta av vad du ser idag, det är här våra redovisningsekonomer och supportpersonal sitter, med flera.

I somras öppnade vi ett till kontor, den här gången i Västerås. Det var i Västerås som Sam Nurmi (Dooers VD och grundare) startade och utvecklade Pingdom och Loopia, så det är lite av en hemmaplan. Nu kan vi kombinera arbetsmarknaden i Västmanland med den runt Stockholm. Win!

Vi vill inte avslöja allt för mycket än men till en början arbetar vårt Västerås-team huvudsakligen på kommande produkter.

De kommer dessutom göra det i extremt trevliga kontor. Vi har påbörjat arbetet på ett stort, helt nytt kontor i Västerås, så vårt fina Stockholms-högkvarter får snart konkurrens vad gäller cool design och inredning.

new-office-sketch

*host* Har vi nämnt att vi söker fler utvecklare och redovisningsekonomer? *host*

Den “hemliga” visionen för Dooer

Vi pratar mycket om att automatisera bokföring, och det är onekligen steg ett för oss. Bokföringen är det mest uppenbara, det mest frustrerande för många som driver företag. Men faktum är att vår mer långsiktiga vision inte bara handlar om att vara en bokföringstjänst. Vi vill förenkla företagande. Det är den verkliga kärnan i vår verksamhet.

Det innebär att du i framtiden kommer få se Dooer bli mer än bara Sveriges modernaste bokföringsbyrå. Det kommer ta tid, det är en enorm utmaning och vi utforskar vägen framåt allt eftersom. Det blir ett äventyr.

Vad vi vill lova dig är att du som företagare kommer få mer nytta av Dooer för varje månad som går, för varje år som passerar. Vi kommer vara digital bokföringsbyrå, bokföringsprogram, bokföringstjänst, andra kringtjänster som hjälper företagaren, och så mycket mer.

Tack!

Om du läser det här är det fullt möjligt att du redan är kund hos oss. Tack för ditt förtroende. Tack för att du så snabbt förstod nyttan med vår tjänst.

Eller du kanske är en av de tusentals företagare som just nu väntar på att kunna börja med Dooer så snart vi kan ta in dig. Tack även till dig. Vi är enormt tacksamma och hoppas att du blir kund när din tur kommer.

För ja, vi har en väntelista nu. Intresset för Dooer har visat sig vara större än vi anade. Så många kontaktar oss för att bli kund att vi inte kan ta in alla på en gång. Det är på sätt och vis ett lyxproblem för oss, men vi förstår att det kan vara frustrerande för dig att hamna i en väntelista.

Vi tar in nya kunder gradvis i en takt som gör att vi kan garantera hög kvalitet på service till alla existerande kunder. Bokföring är inte något där man vill tumma på kvaliteten, något vi tror att ni uppskattar.

Under 2018 är ett av våra huvudmål att ta in kunder i mycket högre takt än idag. Alla som vill bli Dooer-kund ska kunna bli det med en gång. Tills vidare dock, tack för ditt tålamod!

Det där blev många tack! Men vi är genuint glada för alla positiva ord, nya kunder och härliga medarbetare som gjort det här till ett fantastiskt år.

Och du, vem du än är som läser det här, tack för att du följer med på vår resa.

Slutligen: God jul och gott nytt år! 🎉

the-office-happy-holidays