Melkerhuset i Västerås med utmarkerade kontor för Loopia, Pingdom och Dooer.

Dooer kommer hem: Två tusen ljusa kvadratmeter mitt i Västerås

Mitt i Västerås city ligger Melkerhuset, en glaskreation som ASEA byggde under slutet av 50-talet, långt innan de blev ABB. Numera är det en spännande byggnad som huserar många av stadens nya startups och blivande framgångssagor. Där ligger också våra tidigare skapelser Loopia och Pingdom, och nu även Dooer, Sveriges modernaste bokföringsbyrå.

Vårt Västerås-team är redan på plats i Melkerhuset i ett temporärt men trevligt kontor. Det slutgiltiga Dooer-kontoret planeras i detalj just nu och kommer bli ett helt våningsplan på nästan två tusen kvadratmeter. Allt blir modernt, fräscht, och helt nytt – ett kontor specialdesignat av och för oss, med gott om plats att växa i.

Sam Nurmi kollar ny lokal i Melkerhuset i Västerås
Sam på inspektion av lokaler i Melkerhuset.

Byggnaden designades ursprungligen för ASEA:s konstruktionsverksamhet och hade på den tiden en hel del ritbord (det här var långt innan CAD och persondatorer). Därför finns massor av naturligt ljus, något vi kommer ta tillvara på.

Vi tycker det är extra kul att vara i samma byggnad som just Loopia och Pingdom, företag som numera är ikoner i Västerås och två av de mest intressanta teknikföretagen i Sverige.

Loopia är som bekant Sveriges största webbhotell och Pingdom en global, marknadsledande tjänst för webbmonitorering. Båda startades i Västerås och flera av oss här på Dooer var med och byggde upp de här företagen till vad de är idag, för att inte tala om att båda grundades av vår egen Sam Nurmi. Vilken resa, och vilka spännande utmaningar vi hade på vägen!

Nu när vi satsar i Västerås, i just Melkerhuset, känns det med andra ord lite som att komma hem igen. 🙂


P.S. Bor du i Västerås med omnejd och är sugen på en riktigt spännande utmaning på en snabbt växande tech startup? Vi söker utvecklare, designers, produktägare och fler som vill bli en del av vårt team och tillsammans med oss skapa fantastiska produkter för hundratusentals företagare. Hjälp oss skriva nästa blad i Västerås historieböcker kring framgångsrika bolag som startats här, som H&M, ABB och många fler.

P.P.S. I bilden högst upp har vi ritat ut var i Melkerhuset som Loopia och Pingdom ligger, samt det planerade Dooer-kontoret. Den här byggnaden har blivit en riktig startup-hubb!